Voor een betere ervaring, verander je browser naar CHROME, FIREFOX, OPERA, SAFARI of Internet Explorer.

Advies over efficient werken

Hard werken versus efficiënt werken

 

Tegenwoordig willen werkgevers maar twee dingen van hun werknemers: of kostenbesparing of het maken van inkomsten. De nadruk ligt op altijd op geld! Een bedrijf wil op zijn minst “break even” draaien en haar personeel kunnen behouden.

Velen onder ons zijn bang hun baan te verliezen en gaan daarom steeds harder werken, met andere woorden, meer uren werken. Meer werken en langere dagen maken betekent echter niet dat je efficiënt werkt. Misschien kan je wel evenveel werk verrichten in minder tijd, misschien zelfs wel meer. “Verstandig” werken is de boodschap wanneer je niet wilt bezwijken onder de steeds toenemende werkdruk en een chronisch slaaptekort.

Bedrijven zouden de nadruk moeten leggen op efficiëntie en hun werknemers hierbij coachen. Een paar kleine aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken. Maar al te vaak besteden we onze tijd en energie aan het ‘blussen van vuurtjes” i.p.v. het installeren van efficiënte bedrijfsprocessen.

Wat kan jij als werkgever ondernemen?

Als werkgever moet je proberen meer duidelijkheid te creëren. Van belang hierbij zijn het invoeren van bedrijfsprocessen en -procedures en deze waarmaken. Zorg ervoor dat je duidelijke verwachtingen formuleert. Wat verwacht je van je medewerkers, het management team, partners en klanten?

Transparantie en openheid zorgen ervoor dat werknemers zich meer betrokken voelen bij beslissingsprocessen. Wees eerlijk m.b.t. hoe het bedrijf er voorstaat. Zet de voornaamste bedrijfsstrategieën bondig op een rijtje en moedig je medewerkers aan actief mee te werken aan het behalen van deze bedrijfsdoelen.

Wees betrouwbaar! Zorg ervoor dat je gevoelens, woorden, gedachten en acties op elkaar zijn afgestemd en dat je medewerkers mee gaan met jouw ideeën

Behandel zowel positieve als negatieve aangelegenheden met professionaliteit en respect. Confronteer en beloon met diplomatie.

laat jouw reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top